Koju hranu je štetno jesti sa svježim sirom: 90% griješi

Da bi prehrambeni proizvodi koristili tijelu, ne morate samo pažljivo proučiti sastav.

Važno je znati o kompatibilnosti pojedinih sastojaka koji u kombinaciji s nepoželjnim proizvodima postaju štetni. Čak i svježi sir može biti loš za tijelo.

Stručnjaci nam govore s čime ne možete jesti svježi sir kako ne biste naštetili svom zdravlju.

Voće

Uz kiselo voće (uglavnom agrume), svježi sir može izazvati želučane tegobe i probavne poteškoće.

Svježi sir
Fotografija: © Belnovosti

Banane i grožđe također se ne preporučuju konzumirati sa svježim sirom. Sadrže puno šećera, koji mogu izazvati fermentaciju u želucu i stvaranje plinova.

Mliječni proizvodi

Mlijeko i prirodni jogurt zajedno sa svježim sirom mogu preopteretiti želudac, što je opet bremenito nizom komplikacija, pogotovo ako ne podnosite laktozu.

Masna hrana

To se odnosi na majonezu, maslac ili margarin koji mogu dovesti do povećanja razine lošeg kolesterola u krvi. Kardiovaskularni sustav neće izbjeći posljedice.

Slatki deserti

Pečenje, kolačići, kolači sa svježim sirom i šećerom uzrokovat će povećanje razine šećera u krvi. Posljedice mogu biti vrlo negativne.

Meso i riba

Konzumiranje svježeg sira nakon masnog mesa može izazvati osjećaj težine u želucu. A nakon slane ribe metabolizam se može pogoršati.

Istodobno, svježi sir kombinira se s bakalarom, grgečem ili pollokom.

Alkohol

U tom slučaju probava se usporava i javlja se nelagoda u želucu.

Ranije smo vam rekli koja dijeta smanjuje rizik od zaraze koronavirusom.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki