Zagorjeli kolačići: trik za njihovo “spasavanje”.

Koliko puta su nam se keksi prepekli i toliko potamnili da ih želimo baciti? Kada netko često peče kolačiće, to se može dogoditi iz puno razloga, ili zato što je pećnica bila prevruća, ili zato što smo ih zaboravili izvaditi na vrijeme. Stoga, prije nego što ih pomislite baciti u smeće, predlažemo da još jednom razmislite jer imamo nekoliko jednostavnih trikova koji bi ih mogli spasiti.

Prvo što treba napraviti, nakon što se kolačići ohlade, je uzeti ribež i ribati ih sa strane sa sitnijim rupicama, dok ne nestane zagorjela površina.

A ako se brinemo da možda još ima kiselih krastavaca od zagorenosti ili da im konačni izgled nije onakav kakav bismo željeli, možemo napraviti još dva trika.

Jedan je da otopimo premaz po našem izboru i stavimo kolačiće na rešetku koju ćemo postaviti na lim za pečenje. Zatim uzmite žlicu i prelijte otopljenu kuverturu preko kolačića. Pustiti da se skroz ohlade i da se glazura koju smo upravo napravili s kuverturom stvrdne.

Još jedan trik da damo bolji okus i učinimo još ukusnijim naše kolačiće je (nakon mljevenja) namazati ih marmeladom po želji ili čak pralinama (za ljubitelje), a zatim na nadjev zalijepiti još jedan kolačić. Na taj će način postati prezentabilniji i neodoljiviji okusom.

Na što trebamo paziti?

Trik s ribežom stvarno funkcionira, sve dok imamo tvrde i relativno debele kolačiće. Inače, ako je riječ o mekanim kolačićima, oni će biti jako mekani i vjerojatno će se raspasti trljanjem. U drugom slučaju kada imamo tvrde ali vrlo tanke kekse ili kolačiće, oni će se izlomiti ribežom.

Dakle, naš trik je dobar i radi, ali za određene vrste kolačića. Možda nije najbolji, ali spasit će nas od odbacivanja truda i nećemo uzalud potrošiti materijale koje smo kupili za njegovu izradu.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki