5 stvari koje trebate učiniti ako se ne osjećate dovoljno dobro da biste bili voljeni

Ako ste žena koja si stalno govori: “Nisam dovoljno dobra,” vrijeme je da se probudite iz ove noćne more negativnog, samodestruktivnog i usredotočite se na učenje kako voljeti i brinuti se o sebi .

Vrlo je vjerojatno da su vas naša kultura i vaše prethodne veze navele da vjerujete da niste dovoljno dobri da biste voljeli i bili voljeni. Savjeti u nastavku pomoći će vam da otkrijete svoj pravi potencijal u .

1. Povežite umjesto usporedbe

Uspoređivati ​​se s drugima – bez obzira radi li se o top modelu ili vašoj kolegici s posla – slijepa je ulica. Kad se uspoređuješ, osjećaš se podcijenjeno i manje od drugih. Kako biste se povezali s drugima, imperativ je prvo upoznati svoje snage i pozitivne kvalitete. Odvojite malo vremena da dobro sagledate svoje karakteristike i postignuća i napravite popis koji će u potpunosti obuhvatiti sve što jeste.

Povezivanje s drugima može proizaći iz nečeg tako jednostavnog kao što je osmijeh. Budite ljubazni, a da ne zapovijedate. Možete naučiti više o sebi ako otvoreno razgovarate s drugima.

Pogledajte više:

2. Vodite dijalog sa svojim unutarnjim kritičarom

Vaš unutarnji kritičar sastoji se od negativnog glasa koji ste čuli od djetinjstva i koji ste internalizirali. Neke uobičajene prosudbe koje čujete od svog unutarnjeg kritičara mogu uključivati:

“Nemoj to činiti ili ćeš se ljudima ne svidjeti i ljutit ćeš se na tebe.”

– Moraš više raditi.

– Nisi dovoljno pametan.

– Nisi privlačna.

Vrijeme je za dijalog sa svojim unutarnjim kritičarom i nije potrebna nikakva borba moći. Zapamtite, vaš unutarnji kritičar misli da vas štiti držeći vas podalje od nevolja, a njegove dobre namjere su pošle po zlu. Ponovno obučite svog unutarnjeg kritičara da postane trener koji vas može izazvati bez da vas iznevjeri. Upamtite, ako ne mislite da ste dovoljni, propustit ćete prilike jer ne mislite da ste vrijedni. Kad čujete sebe kako donosite te negativne prosudbe, uhvatite se i zamijenite ih podržavajućim i pozitivnim glasom.

3. Prekinite naviku idealiziranja svojih odnosa

Ako stvari krenu krivo i osjećate se kao neuspjeh, pokušajte promijeniti perspektivu kako biste vidjeli cijelu sliku. Provjerite što svaka od vaših odgovornosti podrazumijeva. Razmislite o tome kako možete prepisati pravila tako da se zauzmete za sebe u svojoj vezi. Ne dopustite da vas drže u vezi koja poništava ono što jeste. I ne dopustite da budete zarobljeni u vezi koja umanjuje ono za što ste sposobni. Pronađite zajednicu – i partnera – koji će vas podržavati takve kakvi jeste.

Pogledajte više:

4. Odredite svoje želje i potrebe

Potrebe su nam vitalne, dok su želje preferencije i nisu toliko važne kao potrebe. Do sukoba dolazi kada dvoje ljudi želi različite stvari. Ako se ne osjećate dovoljno dobro, možda se ne cijenite dovoljno da svoje želje smatrate važnima. Možda ste zbunjeni i mislite da je jedna od vaših potreba samo nevažna želja. Tada možete odbaciti svoju potrebu kao nedovoljno važnu. Pa nećeš tražiti ono što ti treba jer se bojiš da će te drugi ostaviti.

5. Volite i prihvatite sebe

Bezuvjetna ljubav znači da volite sebe bez obzira na sve. To znači da imate bezuvjetnu vrijednost. Volite sebe bez osuđivanja. Ti si dovoljan. Ne morate biti Superžena i dokazivati ​​se da biste osvojili ljubav od sebe ili nekog drugog. Niste voljeni zbog onoga što radite. Voljeni ste zbog onoga što jeste. Imati dobre osobne granice učinkovit je način voljeti i biti. Prestanite tražiti potvrdu i odobrenje od drugih. Budite nježni prema sebi.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki