Kako uzgajati sobne narcise: pravila njege cvijeća

Narcisi su jarko cvijeće koje u proljeće oduševljava svojim izgledom.

Ali ako nemate vlastito prigradsko područje za uzgoj omiljenog cvijeća, onda to možete sigurno učiniti na balkonu ili čak na prozorskoj dasci. Ipak, čak i kod kuće, takve biljke dobro cvjetaju.

Ali u isto vrijeme, važno je zapamtiti nekoliko pravila koja je podijelila Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Kao što je stručnjak primijetio, za brzi razvoj narcisa i njihovo dugo cvjetanje, potrebno je pravodobno zalijevati i gnojiti tlo.

Što se tiče posljednje točke, gnojiva se mogu uzimati na bazi dušika i sumpora. Treba ih dodati nakon što se pojave klice.

narcisi
Fotografija: Pixabay

Nakon što se pojave pupoljci potrebno je ponoviti postupak, a naknadno gnojidbu treba dodati jednom svaka dva tjedna.

Također je potrebno uzeti u obzir temperaturu zraka u prostoriji. Optimalna je oko 10-12 stupnjeva Celzijusa. Više temperature mogu uzrokovati kratku cvatnju.

Biljku nije potrebno prečesto zalijevati. Dovoljno je to učiniti jednom do dva puta svaka dva tjedna. Trebali biste se usredotočiti na stanje tla. Vjeruje se da biljke trebaju maksimalnu količinu vlage tijekom razdoblja cvatnje.

Ranije smo vam rekli zašto narcisi rastu mali i ne cvjetaju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki