Liječnik je progovorio: Posuđe koje nikada ne smijete koristiti

Metoda koju odaberete za kuhanje i sastojci koje koristite određuju je li hrana zdrava. Ali nije to jedino što igra ulogu u konačnom rezultatu.

Stanje posuđa koje ćete koristiti igra važnu ulogu u vašem zdravlju, a to potvrđuje i liječnica koja je otkrila koje posuđe NE koristi. Bilo bi dobro poslušati i njezin savjet. Bolje spriječiti nego liječiti!

Posuđe koje morate odmah zamijeniti

“Ne koristim izgrebane tave koje se ne lijepe ili tave čiji se dijelovi ljušte s površine. Obično biram posude od nehrđajućeg čelika ili lijevanog željeza (najčešće od lijevanog željeza)”, dr. Poonam Desai, koji se specijalizirao za zdravlje, dugovječnost i kondiciju.

Posude koje su pretrpjele bilo kakvo oštećenje površine, dakle, mogu otpustiti i prenijeti milijune mikroplastike i endokrinih disruptora (riječ je o tvarima s endokrinim djelovanjem koje utječu na hormonalni sustav ljudi i imaju štetne učinke) u hranu koju taj dan pojedete. .vrijeme kuhanja I neka to bude kuhana brokula ili cvjetača. Nije važno.

Mogu utjecati na plodnost, pa čak i povećati šanse za nastanak raka”, objašnjava liječnik.

Ukratko: kako biste izbjegli konzumaciju mikroplastike ili uzrok endokrinog poremećaja u vašem tijelu i bilo koji drugi zdravstveni problem, bolje je da istrošene ili oštećene tave u kuhinji zamijenite novima.

damski.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki