Kako prestati razmišljati nakon što su vas prevarili

Biti prevaren mijenja vas na svaki mogući način. Ne samo da doživljavate nesnošljivu bol slomljenog srca, već si postavljate milijun pitanja i borite se sa svakodnevnim problemima za koje se čini da nikada neće nestati.

Jedna od tih borbi je kako prestati previše razmišljati nakon što vas je partner izdao. To se događa upravo kada završite s procesom ozdravljenja i počnete misliti da ste spremni krenuti dalje i ostaviti to iza sebe.

Tada se problemi i nisko samopouzdanje sručuju na vas. Tada morate najviše raditi na sebi, preuzeti kontrolu nad situacijom i iz svega izaći mnogo jači – i psihički i emocionalno.

Kako prestati previše razmišljati nakon što završite : 5 savjeta kako to učiniti.

1. Započnite svaki dan s pozitivnom afirmacijom

Trenutno je najvažnije osloboditi se negativnih emocija i misli. Vrijeme je da prestanete započinjati dane suzama i lošim mislima i promijenite svoju jutarnju rutinu. Nakon ustajanja iz kreveta trebali biste stati pred ogledalo i započeti dan pozitivnom afirmacijom. Ovo je ključ za ostavljanje loših stvari u prošlosti i uspješan i ispunjen dan.

Pogledajte više:

2. Sada vam je više nego ikad potrebna ljubav prema sebi

Nadamo se da ste svi svjesni važnosti ljubavi prema sebi. Ako neki od vas nisu, krajnje je vrijeme da počnete, jer nećete moći imati sretan život dok ne saznate. Ne samo vaše srce, već i vaše mentalno zdravlje i samopouzdanje sada će biti povrijeđeno, a jedini način da sve to izliječite je kroz ljubav prema sebi.

Pogledajte više:

3. Prestanite sa samooptuživanjem prije nego vas uništi

Imate puno pravo tražiti odgovore. Međutim, ne biste trebali sebe kriviti za ono što se dogodilo. Čak i ako niste najbolji partner na svijetu, nitko ne zaslužuje biti prevaren. Morate biti svjesne činjenice da je muškarac koji vas je prevario glavni krivac u ovoj priči i ako trebate nekoga okriviti, neka to bude on, a ne vi.

4. Dajte si vremena da se oporavite od varanja

Toliko je loših stvari koje vam emotivna veza može donijeti. Mnogo različitih stanja u kojima se možete naći. I morat ćete se boriti protiv svih njih.

Možete doživjeti epizode teške depresije i tjeskobe, koje se čak mogu razviti u opsesivno-kompulzivni poremećaj. Uz to, morat ćete se nositi s bolom u srcu i toboganom emocija koje ćete osjećati u sebi.

Zbog toga morate shvatiti da oporavak od varanja zahtijeva vrijeme i nije nešto što se može učiniti u kratkom vremenskom razdoblju.

Pogledajte više:

5. Prestanite s “što ako…”

Možda razmišljate da svom nevjernom partneru date još jednu priliku. Toliko “što ako” vam se mota po glavi, ali nažalost, neće vam učiniti ništa dobro.

Što ako vas partner nikada nije prevario? Što ako vam ostane predan i odan? Pa te se stvari nisu dogodile i nema smisla o njima razmišljati.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki