Kit Kat pomaže siromašnoj djeci da promijene svoje živote

Volite li jesti čokoladu i proizvode od čokolade? A jeste li se ikada zapitali tko i kako proizvodi kakao koji im treba? Vjerojatno ne, jer nismo ni mi bili.

Uzgaja se u nekim od najsiromašnijih područja svijeta, uključujući Južnu Ameriku, Afriku i jugoistočnu Aziju. Nažalost, u ovim nerazvijenim krajevima česta je eksploatacija dječjeg rada, što znači da neko dijete da bi pojelo čokoladu radi na polju, umjesto da ide u školu i ima priliku za bolju budućnost.

Kako bi to promijenio, Nestle je pokrenuo Nestle Cocoa Plan – inicijativu tvrtke koja ima za cilj poboljšati živote poljoprivrednika i kvalitetu njihovih proizvoda kroz aktivnosti usmjerene na bolju poljoprivredu, bolji život za njihove obitelji i otvaranje škola.

Zahvaljujući planu za kakao Nestle, u Obali Bjelokosti izgrađene su 42 škole koje podupiru obrazovanje 10 000 djece s tog područja, kojim tvrtka sprječava iskorištavanje dječjeg rada. Na taj način se ovoj siromašnoj djeci daje prilika da se školuju, izađu sa farmi i imaju bolju budućnost. Nešto što svaka osoba zaslužuje.

Jedući Kit Kat, jedan od najprodavanijih Nestleovih čokoladnih proizvoda, pomoći ćete u sprječavanju dječjeg rada. Razlog tome je što je KIT KAT prvi svjetski brend čokolade koji koristi kakao iz 100% održivog uzgoja (zaštita okoliša, ekonomska dobit te društvena i ekonomska pravda). Dakle, sljedeći put kada kupite svoj omiljeni čokoladni desert, pomažete promijeniti nečiji život.

U videu “Bolji život (poboljšanje društvenih uvjeta)” vlogera Louisa Colea i sami možete vidjeti koliko su sretna neka djeca u Obali Bjelokosti danas. Više ne moraju raditi na poljima kakaovca da bi uzdržavala obitelj to i omogućuje im da idu u školu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki