Što se može učiniti s vrhovima u jesen: iskusni ljetni stanovnici podijelili su svoje tajne

U jesen se na svakoj dači nakuplja pristojna količina vrhova, koja se može koristiti s maksimalnom koristi.

Stoga ne biste trebali žuriti s odlaganjem biljnog materijala.

Međutim, važno je zapamtiti da se vrhovi koriste ovisno o sorti, napominje stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, znanstveni agronom i dizajner krajolika.

Kako koristiti topove u jesen?

Za rovove

Ako želite obogatiti kemijski sastav tla, biljni materijal možete poslati u posebno iskopane rovove. Ovo je vrlo učinkovita metoda koju prakticiraju mnogi.

U tu svrhu izvrsni su bundeva, kupus i tikvice.

seoska kuća
Fotografija: © Belnovosti

Ako prakticirate tople krevete, možete koristiti iste vrhove.

Vrhovi mrkve

Ne znaju svi da je posebno koristan za luk. Biljni materijal se usitni, a tlo prekopa. Iduće godine žetva luka bit će velika.

Ako povrće sadite prije zime, možete koristiti i biljni materijal. Da biste to učinili, trebate lagano osušiti vrhove mrkve, nasjeckati ih i poslati izravno u rupe zajedno s lukom.

Vrhovi repe

Ova vrsta biljnog materijala bit će korisna ljetnim stanovnicima koji sade češnjak prije zime. Koristimo vrhove za stvaranje sloja malča.

Njegova gustoća trebala bi biti oko šest centimetara.

Vršci repe korisni su i za obogaćivanje tla, koje ćete koristiti za sadnju rajčica. Biljni materijal se jednostavno unosi tijekom procesa kopanja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki