Što iskusni vrtlari rade s krumpirom nakon što ga poberu: savjeti za dobro skladištenje

Krumpir u vrtu davno je iskopan – neki imaju sreće, pa im se žetva sastoji od velikih i zdravih gomolja, dok se drugi, manje sretni, zadovoljavaju manjim povrćem.

Ali u oba slučaja potreban je dodatni rad kako bi se krumpir bez problema sačuvao do sljedeće sezone.

Prvi korak je sušenje koje se mora obaviti nakon što gomolje izvadite iz zemlje.

Imajte na umu: ne smijete ostavljati krumpir da se suši na izravnoj sunčevoj svjetlosti – gomolji će početi pozelenjeti zbog proizvodnje soljene govedine i postat će neprikladni za konzumaciju.

Prema svim pravilima, sušenje treba provoditi u dobro prozračenoj, tamnoj prostoriji.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Nakon toga možete početi sortirati, dijeleći cijelu žetvu na velike, srednje i male gomolje.

Pritom odvojite one primjerke na kojima su uočena oštećenja, kao i gomolje koje planirate koristiti za sadnju sljedeće godine.

Sada možete sigurno poslati krumpir za skladištenje u podrumu, koji bi do tog vremena već trebao biti osušen i dezinficiran.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki