Pavel Durov odgovorio na Telegram pozive Bjelorusima u vezi s terorističkim napadima: uvodi se nova opcija

Nedavno je Ministarstvo unutarnjih poslova Bjelorusije izvijestilo da su školarci počeli primati ponude od stranaca na Messengeru Telegram.

Za sada neidentificirane osobe pozivale su Bjeloruse na terorističke napade, posebice na pucanje u trgovačkim centrima ili zgradama rudnika.

Na to je reagirao osnivač servisa Pavel Durov.

U svom messenger kanalu potvrdio je: doista, prije nekoliko dana korisnici Telegrama koji govore ruski počeli su se žaliti na poruke stranaca koji pozivaju na terorističke napade.

Sat vremena nakon što su se počele pojavljivati ​​pritužbe, stručnjaci tvrtke “primijenili su niz tehničkih i organizacijskih mjera” kako bi zaustavili ovu aktivnost “nagovaranja”.

ljudski
Fotografija: © Belnovosti

Kao rezultat toga, napominje Durov, spriječeni su deseci tisuća pokušaja slanja takvih poruka.

A tisuće korisnika koji su sudjelovali u ovom flash mobu suočili su se s trajnom blokadom svojih Telegram računa”, dodao je.

Durov je također obećao uvesti novu opciju u messengeru za Bjeloruse, Ruse i Ukrajince od početka sljedećeg tjedna.

Omogućit će korisnicima iz tih zemalja da ograniče tko im može slati privatne poruke.

Također implementiramo rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji za još učinkovitiju obradu pritužbi,” rekao je Pavel Durov.

I sažeo je svoju izjavu podsjetnikom da Telegram nije platforma za “spam poruke i pozive na nasilje”.

Ranije je postalo poznato da će od 3. travnja Samsung Pay prestati raditi u Rusiji.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki