Kako uštedjeti na hrani




Foto: iStock/Gulliver

Prema posljednjim podacima državne statistike, hrana je i dalje najozbiljnija stavka u proračunu bugarskog kućanstva. Ako i vi osjećate da previše trošite na hranu, primijenite ovih nekoliko trikova i osjetit ćete kako vam se troškovi smanjuju.

1. Ne idite u trgovinu bez popisa. Ovo je savjet koji se vjerojatno najčešće ponavlja, ali je stvarno važan. Popis će vam pomoći da budete organiziraniji, da ne gubite vrijeme na lutanje i lutanje te da ne dođete u iskušenje da kupite nešto što vam baš i ne treba.

2. Pregledajte rasprodaje i napravite velike zalihe. Naravno, riječ je o trajnim proizvodima kao što su ulje, šećer, čokolada, lutenica i sl. Kupite li na akciji dvadeset kanti jogurta, nećete ga moći probaviti.

3. Plaćajte gotovinom, a ne karticom. Ako uđete u dućan s 10 BGN u džepu, nema šanse da ćete potrošiti 15 BGN. Ali ako plaćate karticom, mogli biste se prepustiti želji da potrošite više.

4. Kupujte rjeđe i na veliko. Umjesto da svaki dan idete u trgovinu i pravite račun od 6-7 BGN, otiđite najviše dva puta tjedno i kupite više stvari. Na taj je način manja vjerojatnost da ćete kupovati impulzivno.

5. Kuhajte više. Gotova hrana puno je skuplja od sastojaka za njezinu pripremu kod kuće. Ako je vaš izgovor da ste prezauzeti da biste kuhali, sjetite se da je sve u dobroj organizaciji.

6. Nosite hranu od kuće u ured. Ne trebate kuhati ništa posebno, samo sačuvajte hranu koju ste pojeli noć prije. Ako vam se čini da će trebati vremena, u početku to možete raditi jednom tjedno. Jamčimo da ćete uskoro osjetiti dobrobit i za svoj džep i za svoje zdravlje (domaća hrana je svakako bolja opcija nego nešto suho za ručak).

7. Redovito posložite hladnjak i ormare, u kojoj držite prehrambene proizvode. To smanjuje mogućnost da zaboravite da nešto imate i kupite novo za svaki slučaj.

8. Kupujte sezonsko voće i povrće. I jeftiniji su i svježiji.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki