Zbog jedne pogreške napravljene u rujnu, možete izgubiti cijelu žetvu kupusa: neće biti pohranjena

S punom odgovornošću možemo reći da je proces formiranja žetve bijelog kupusa na finišu.

U isto vrijeme, stručnjak online publikacije BelNovosti, agronom znanstvenik, krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh vjeruje da je prerano za početak čišćenja.

Glavna stvar koju sada možete učiniti je pokušati izbjeći upravo tu grešku koja će biti pogubna za kupus.

Zbog takvih fundamentalno neispravnih radnji, usjev kupusa se tada vrlo loše skladišti.

Ovaj neugodni nesporazum leži u činjenici da mnogi ljetni stanovnici vjeruju da nema potrebe zalijevati kupus u rujnu.

Kupus
Fotografija: © Belnovosti

Iako je u stvarnosti situacija sasvim suprotna – tlo u ovom vremenskom razdoblju karakterizira povećana suhoća, posebno na mjestu gdje se nalazi glavni dio korijenskog sustava kupusa.

Stoga, kada se mnogima omiljeno ljetno razdoblje završi i počnu padati obilne kiše, zbog viška vlage, glavice kupusa počinju pucati.

Čak i ako imate sreće i ne pojave se pukotine, tkivo kupusa natopljeno vodom počet će brzo truliti nakon što se pošalje na skladište.

Da biste izbjegli ovu neugodnu pojavu, zalijevajte kupus brzinom od 5 litara vode po biljci barem nekoliko puta tjedno, održavajući jednake intervale između zalijevanja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki