Partnerska ljubomora: kako je zaustaviti

Ljubomora je osjećaj koji je svima poznat. Svima se s vremena na vrijeme dogodi, ali za to u pravilu uvijek postoje razlozi.

Ali ponekad se osoba suoči s neutemeljenom ljubomorom partnera, s činjenicom da mu ne dopušta da učini niti jedan korak a da ne izazove skandal. Ova situacija svakako nije normalna. Ali to ne znači da biste trebali odmah pokrenuti razdvajanje.

Pojedinac koji se suoči s ljubomorom odabranika mora pokušati smiriti potonjeg. U tome će mu pomoći nekoliko preporuka.

Priznajte nelagodu

Treba shvatiti da ljubomora ne nastaje niotkuda, da uvijek ima izvor. Potonji ne proganja ni samu osobu ni njegovu izabranicu.

To se ne može poreći, samo treba priznati da je tako, da će trebati pronaći i otkloniti izvor problema.

par
Fotografija: Pixabay

podrška

Vrlo je važno razgovarati s partnerom o tome što je dobro na njemu, koje su mu prednosti.

U ovom slučaju razgovori neće nalikovati neprekidnom nizu optužbi koji nema kraja i ruba. Oni će ojačati vezu između ljubavnika i pridonijet će očuvanju odnosa, a ne njihovom uništenju.

Budi strpljiv

Osloboditi se i početi vrištati kao odgovor na ljubomoru je najlakši izlaz. Ali samo takvo ponašanje neće riješiti problem niti stabilizirati situaciju.

Ljubomori je bolje pokušati pristupiti nježnije, uz pomoć kojeg odabranik pokazuje svoju visoku razinu anksioznosti. To će pomoći u izbjegavanju sukoba koji samo kvare odnose.

Naučite koristiti zrele obrambene mehanizme

Uz pomoć ljubomore, ljubavnik se jednostavno može zaštititi od boli koja se može doživjeti. Važno je preuzeti inicijativu, pokazati mu druge načine koji će mu pomoći da se opusti i oslobodi napetosti.

Neugodnu situaciju koja je izazvala napad ljubomore možete pokušati okrenuti na šalu. U isto vrijeme, važno je ne povrijediti ničije osjećaje ili ih obezvrijediti.

Učite iz prošlih iskustava

Kada je situacija mirna, trebate pokrenuti uznemirujuću temu sa svojim odabranikom i zamoliti ga da razjasni što se događa.

Zajedno s njim trebali biste razgovarati o tome tko će i kako postupiti u sličnim okolnostima kad se sljedeći put pojave. Važno je izbjegavati bilo kakve optužbe ili tvrdnje tijekom takvog razgovora.

U tom slučaju bit će moguće razviti model ponašanja koji će odgovarati svima, čime se smanjuje razina napetosti u paru.

Pronađite načine da se nosite s emocijama

U svakom slučaju, partneri trebaju uspostaviti pravila. Svatko treba izraziti svoje želje i definirati svoje granice.

Dalje, vrijedi razgovarati o dopuštenim radnjama, što je strogo zabranjeno. Kad sve bude jasno rečeno, bit će mnogo manje razloga za ljubomoru.

Sve ove preporuke mogu izgledati previše jednostavne. Ali ovdje biste se trebali početi boriti protiv partnerove ljubomore. Njihova sustavna uporaba sigurno će pomoći u rješavanju problema.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki