Kako pripremiti stabla jabuka i krušaka za zimu: ne znaju svi ljetni stanovnici

Iskusni vrtlari provode dosta vremena brinući se o voćkama u jesen.

Zahvaljujući tome, ne samo da možete poboljšati zdravlje usjeva i pripremiti ih za hladnoću, već i osigurati da stabla jabuka i krušaka budu velika i slatka sljedeće godine.

Možete se usredotočiti na tri važne radnje, napominje Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti, dizajnerica krajolika i agronom.

Što su oni?

Pregled stabala

Iznimno je važno ukloniti grane koje će samo trošiti resurse stabla bez pružanja ikakve koristi. Bolje je obaviti postupak rezidbe sada, kada vidite suhe ili oštećene grane kako biste ih mogli ukloniti.

U pravilu, ovaj jednostavan trik pomaže značajno povećati prinos voćaka.

jabuke
Fotografija: © Belnovosti

Hranjenje i zalijevanje

Važno je stablima jabuke i kruške dati dovoljno hranjivih tvari i vlage kako bi dobro prezimila i mogla u budućnosti dati dobar urod.

Najbolje je koristiti prirodne lijekove – humus ili kompost.

Bijeljenje

Važno je zapamtiti da se postupak mora provesti prije početka hladnog vremena. To će stablima pomoći da dostojanstveno prežive zimu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki