Što treba sadržavati mobilna prva pomoć za odmor?

Sunčanica, trovanje hranom, visoka temperatura, ubodi insekata… samo su neki od zdravstvenih problema koji se mogu dogoditi dok ste na odmoru i pokvariti ga.

Lijekovi koje svatko treba imati pri ruci

Sve što vrijedi kod kuće u gradu vrijedi i na plaži: ne izlažite se najjačem suncu (od podneva do 17 sati), ne prejedajte se i ne pijte puno alkohola, pogotovo ako planirate uđite u vodu i svakako nosite pribor za prvu pomoć u mini kupaćem kostimu.

Nemojte pretjerivati

Liječnici kažu da preventivne lijekove ne treba pretrpavati, već nositi esencijalne lijekove.

U svojoj mini kućnoj apoteci za odmor trebate imati: lijekove koje redovito uzimate (poput inzulina, lijekova za kolesterol, visoki krvni tlak, srčane probleme i dr.), probiotike, lijekove protiv mučnine, lijekove protiv bolova, lijekove protiv alergija, želučane tegobe, pripravci protiv uboda insekata, kao i mast nakon uboda te lijekovi za ozljede i rane.

Britanska studija: U posljednje vrijeme najmanje mladih umire u Bugarskoj, a to je zbog …

Mini ljekarna za putovanja trebala bi biti manja od kućne, tj. nosite lijekove prema danima koje planirate izbivati ​​iz kuće. U tu svrhu morate imati poseban pribor ili kutiju koja se dobro zatvara i čuvati je izvan dohvata djece.

Antibiotici nisu potrebni

Najčešći zdravstveni problem ljetnih praznika je visoka tjelesna temperatura, koja se može dogoditi iz raznih razloga. Liječnici savjetuju da, ako nije viša od 38,5 stupnjeva, nema mjesta panici.

Dodaju da su lijekovi s paracetamolom više nego dovoljni te da ne preporučuju samostalnu primjenu antibiotika, odnosno onih koje nije propisao liječnik.

Tijekom ljetnog razdoblja, a posebno uz vodu ili u planinama, opasnost od uboda insekata je veća. Osim ako niste alergični, nema razloga za brigu. Nosite sprejeve i masti protiv insekata, kao i masti za ublažavanje reakcije na ubod kukca.

Liječnik je popisao lijekove koji bi na jesen trebali biti u ormariću s lijekovima

Što bi trebala sadržavati mobilna blagdanska apoteka?

Lijekovi protiv mučnine
Lijekovi protiv bolova
Lijekovi za snižavanje temperature
Antialergijski lijekovi
Probiotici
Medicinski alkohol, gaze i flasteri
Proizvodi za zaštitu od sunca i poslije sunčanja
Termometar

Što se preporučuje djeci?

paracetamol
Mast protiv uboda i osipa
Lijekovi protiv mučnine, proljeva i alergija
Tablete i sirupi protiv bolova u grlu
Proizvodi za zaštitu dječje kože/Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki