Kako pravilno skladištiti luk: ne znaju svi ljetni stanovnici

U većini slučajeva, ljetni stanovnici pokušavaju posaditi više “vrućeg” povrća kako bi svojoj prehrani osigurali ukusnu i poznatu hranu.

Stoga je također uobičajeno dodijeliti impresivne krevete za luk, jer ovu komponentu koristimo u kuhinji svaki dan.

Međutim, za mnoge se povrće izuzetno loše skladišti – počinje nicati ili trunuti. To se događa jer ljetni stanovnici ignoriraju važne preporuke u vezi s pripremnim radovima i samim procesom skladištenja, primjećuje dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Kako sačuvati luk

Vrijedno je zapamtiti da je glavni uvjet za dobro skladištenje luka njihovo temeljito sušenje. Mnogi ljudi čine pogrešku sušeći povrće na gradilištu.

To je najbolje učiniti u prostoriji s odgovarajućom temperaturom.

luk
Fotografija: © Belnovosti

Slojeve ljuske ne treba uklanjati, jer oni, naprotiv, pomažu u očuvanju luka od preranog kvarenja.

Važan uvjet za očuvanje luka je stvaranje pravih uvjeta. U tom slučaju temperatura bi trebala ostati oko 22 stupnja s razinom vlažnosti od 70%.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki