Koja se 2 mirisa boje krpelji? Ne znaju svi za to

Ne samo da ljudi radosno pozdravljaju pojavu sunca i uživaju u toplim danima: ovaj trenutak je usko povezan s buđenjem krpelja.

Ovi insekti su izuzetno opasni.

A ako je unutar granica grada vjerojatnost susreta s neugodnim “gostom” niska, onda je kada radite na dači ili u šetnji prirodom takav susret vrlo vjerojatan, prisjeća se Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.

Ne samo sprejevi kupljeni u trgovini pomoći će vam u traženom stupnju zaštite od insekata: ako pročitate njihov sastav i pročitate potpune upute za uporabu, onda ih je zastrašujuće koristiti.

Insekte možete otjerati s nekoliko mirisa.

obol
Fotografija: © Belnovosti

O čemu se radi

vanilija

Ova nevjerojatno ugodna aroma za ljude djeluje odvratno krpeljima. Možete koristiti ekstrakt vanilije ili eterično ulje.

Možete koristiti i sam začin.

Mala količina vanilije se razrijedi u vodi i nanese na stvari, kožu i kosu. Ugodna aroma i zaštita od insekata su vam osigurani.

Odoljen

Možete posaditi ovu biljku na svom mjestu i smanjiti broj insekata u vašoj kući. Možete kupiti posebnu tinkturu, razrijediti je u vodi i koristiti umjesto spreja.

Miris će, naravno, biti specifičan, ali će vam biti osiguran odgovarajući stupanj zaštite.

Ranije smo razgovarali o tome kako se možete nositi s paukovim grinjama.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki