Kako se brinuti za Crassulu tako da biljka cvjeta: ne znaju svi za ove trikove

Mnogi vrtlari mogu godinama brinuti o crassuli, ali nikada je ne vide kako cvjeta.

Činjenica je da biljka može biti vrlo zahtjevna.

Čak i ako stablo novca u cjelini izgleda relativno dobro, pa čak i njegovano, o pupoljcima ne možete ni sanjati. Za spektakularno i rijetko cvjetanje potrebno je osigurati posebnu brigu, istaknula je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i znanstvena agronomkinja Anastasia Kovrizhnykh.

Kako “nagovoriti” debelu biljku da procvjeta*

Prije svega, važno je napomenuti da tlo igra važnu ulogu za stablo novca. Debela žena osjeća se samouvjereno ako se tlo može nazvati pjeskovitim. U ovom slučaju, cvijet se počinje aktivno i učinkovito razvijati.

Važno je biti oprezan pri uvođenju vlage.

Crassula
Fotografija: © Belnovosti

Ako je za mnoge biljke temeljno važno često dodavanje vode u skladu s rasporedom, onda se Crassula razlikuje po ovom pitanju. Naprotiv, stablo novca zahtijeva rijetko zalijevanje. U pravilu se voda dodaje samo jednom mjesečno.

Postoji i jedna tajna koja će vam omogućiti da postignete cvjetanje.

Leži u činjenici da kao gnojivo morate koristiti sve proizvode na bazi ljuske kokošjih jaja. Nutritivni sastav ima značajan utjecaj na stablo novca.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki