Kako orezati maline tako da bobice postanu velike i slatke: rustikalni trikovi

Kako bi maline i iduće godine dale pristojan urod ili čak poboljšale kvalitetu, važno je biljci osigurati pristojnu njegu.

U pravilu se sastoji od visokokvalitetnog zalijevanja i dodavanja hranjivih tvari.

Također, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, dizajnerica krajolika i znanstveni agronom, savjetuje da ne zaboravite na obrezivanje.

Uz njegovu pomoć možete doista obnoviti grm, udahnuvši mu novu snagu.

Kako pravilno orezati biljku?

Prije svega, vrijedi se usredotočiti na zrele grmove, čiji je “rast” premašio stotinu centimetara. Svaku duljinu koja premašuje ovu brojku treba ukloniti.

maline
Fotografija: © Belnovosti

Zatim usmjeravamo pažnju na rast. Ako se ne ukloni, grm maline će postati spontan. Umjesto da se koncentriraju na slatke i ukusne bobice, maline će početi hraniti mlade izdanke. Stoga ih treba ukloniti.

Također je potrebno ukloniti stare grane koje su izgubile atraktivan izgled. Ako su neke maline zahvaćene bolestima, uklanjamo i njih.

Nove male grane treba ukloniti, ostavljajući samo velike i zdrave.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki