Kako pripremiti zemlju za češnjak: rustikalni trik

Ako ne želite trošiti vrijeme i trud na pažljivu pripremu tla za sadnju češnjaka, trebali biste samo promijeniti krevet.

U pravilu, usjev se osjeća dobro nakon mahunarki.

Međutim, to nije uvijek moguće, pa zemlju moramo obnoviti. Pravilnim pristupom moguće je osigurati da žetva češnjaka iduće godine bude još bolje kvalitete, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika.

Koju metodu obnove tla vrijedi znati?

Prvi korak je obratiti posebnu pozornost na prvih četrdeset centimetara zemlje. Potrebno ga je temeljito olabaviti, pazeći da ne ostane korov.

Zatim pronađemo koprivu, usitnimo je lopatom i njome oblikujemo prvi sloj nove gredice. Koprivu možete zamijeniti gavezom.

češnjak
Fotografija: © Belnovosti

Nakon toga dodajte pet centimetara komposta.

Zatim se stavlja mješavina koštanog brašna i stajnjaka. “Pokrijte” drugim slojem komposta.

Kako bi gnojiva počela aktivnije djelovati i zasićiti tlo, koristi se pokrovni materijal od crne plastike. Zahvaljujući ovoj metodi, možete uzgajati veliki i visokokvalitetni češnjak.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki