Kako sada obraditi ribiz da zaboravite na bolesti i insekte: iskusni ljetni stanovnici predložili su jednostavan način

Ribiz se lako može smatrati jednim od najpopularnijih vrtnih kultura.

Zdrave bobice aktivno se konzumiraju svježe i koriste se za ukusne pripravke.

Stoga je izuzetno važno osigurati da usjev bude pouzdano zaštićen od raznih bolesti i insekata. Ako se to ne učini, možda se neće očekivati ​​žetva, napominje dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Važno je znati da se potreban postupak može provesti upravo sada. Zahvaljujući tome, žetva sljedeće godine bit će sigurna. Također se vjeruje da predložena metoda ima općenito pozitivan učinak na grm.

Kako liječiti vrtne usjeve upravo sada

Ako želite zaštititi ribizle od uobičajenih bolesti i štetnika, tada morate pripremiti poseban korisni sastav. Da biste to učinili, uzmite kantu vode.

ribizla
Fotografija: © Belnovosti

U njemu se razrijedi jedan dio bakrenog sulfata (mala žlica) i čaša pepela. Također biste trebali unaprijed otopiti strugotine od pola sapuna za pranje rublja u toploj vodi.

Iskoristite dio proizvoda za “izdašno” prskanje. Ostaci se mogu koristiti za obradu tla uz grm.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki