Hrkanje će zauvijek nestati! Treba samo uzeti četkicu za zube i navečer…

Hrkanje je vrlo neugodna pojava. Osoba koja hrče stvara mnogo neugodnosti osobi koja spava pored nje.

Osim toga, hrkanje ometa čvrst san i ometa pravilnu opskrbu mozga kisikom, na kraju se hrkač osjeća umorno i pospano tijekom cijelog dana.

Nekoliko jednostavnih vježbi zauvijek zaustavlja hrkanje

Glavni uzrok hrkanja obično je oticanje jezika, što pak znači probleme s jetrom. Samo uspostavljanjem dobrog rada ovog organa možete se zauvijek riješiti hrkanja.

Međutim, postoji privremeni alternativni spas. Masirajući bazu jezika, možete neko vrijeme zaboraviti na dosadan problem.

Da biste to učinili, samo slijedite ove jednostavne upute.

Otvori usta.

Lagano isplazite jezik.

Učinite isto što i liječnik kad vam drvenim štapićem pregledava grlo: samo kažiprstom pritisnite jezik na čeljust (možete koristiti sterilne rukavice) kako biste pristupili dnu jezika.

Kružnim masirajućim pokretima gurajte ga prema bradi.

Što NE činiti ako se probudimo noću

S oteklinom na dnu jezika, kada je popravite, bit će malo bolno. Podesite tlak na ugodnu razinu. Samo trebate nastaviti s masažom dok bol ne nestane. Zatim pojačajte pritisak dok ponovno ne osjetite laganu bol. Ponavljajte dok neugodni osjećaji ne nestanu.

Voila! Sada možete sigurno otići u krevet i ne gnjaviti svoje voljene hrkanjem. Još jedna važna točka – s takvom masažom jezika može doći do refleksa povraćanja. U nastavku pročitajte kako to izbjeći!

Uzmite četkicu za zube i prođite njome duž jezika od vrha prema dnu. Na taj način ćete odrediti mjesto na kojem ste zahvaćeni refleksom gaganja.

3 recepta s limunom pomažu kod raznih bolesti

Četkicom za zube masirajte područje koje se nalazi na određenoj točki. Ali ne pokušavajte ići dublje. Masaža se može raditi tijekom večernjeg pranja zubi ili posebno, u vrijeme koje vama odgovara. Nastavite tako deset sekundi. Ovo je vrlo neugodan, ali neophodan postupak koji će vam pomoći smanjiti osjetljivost.

Primijetit ćete da nakon nekoliko dana od zahvata ovaj refleks neće biti toliko aktivan. Nastavite s vježbom ako je moguće i produžite vrijeme masaže i područje koje se masira.

Imajte na umu da se postizanje željenog rezultata neće dogoditi brzo. Može proći oko mjesec dana da se postigne smanjenje refleksa grčanja. Nemojte prestati pokušavati nakon prvog dana.

U slučaju da se nakon prekida vježbi za suzbijanje refleksa on vrati, ponovite tečaj masaže./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebookugdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki