Kako se nositi s krumpirovom buhom: imenovane su najjednostavnije metode – ne znaju svi ljetni stanovnici

Ako cijenite žetvu krumpira, morate je zaštititi od raznih vrsta “želje” da zadiru u zasade.

Jedan od prilično ozbiljnih štetnika je krumpirova buha.

Važno je napomenuti da cijeli grm krumpira može patiti: Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža, pojašnjava da ličinke pokazuju interes za korijenski sustav, ali odrasli buhač “specijaliziran” je za gore navedeno prizemni dio.

Kako pobijediti ovog insekta

Pepeo

Ne znaju svi ljetni stanovnici da je posipanje pepelom izvrsna metoda borbe protiv krumpirove buhe. Samo ga trebate prosijati i provesti postupak.

Preporučljivo je poprašiti cijeli grm. Ovo može poslužiti i kao dobra preventivna mjera.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Pepeo obogaćen duhanom i kamilicom

Ovo je također vrlo moćna opcija za kontrolu štetočina, koja je vrlo učinkovita. Predlaže se uzeti ove komponente u jednakim dijelovima.

Zatim u dio pripremljene smjese dodajte tri dijela vode. Promiješajte i pričekajte 48 sati. Zatim se sastav mora filtrirati i prskati biljke.

Slijetanja

Kako bi se općenito smanjila koncentracija insekata u gredici krumpira, potrebno je između redova posijati određeno zeleno gnojivo – gorušicu.

Neven i neven također su učinkovite opcije.

Ranije smo razgovarali o tome zašto mrkva raste krivo.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki