Zašto žene ne preferiraju uvijek muževne muškarce: objašnjavaju psiholozi

Iako su muškarci uvjereni da sve žene izlaze samo s onim predstavnicima jačeg spola koji imaju izraženu muškost, ova izjava je prilično daleko od stvarnosti.

Kako piše ADVICE.NEWS, psiholozi kažu da sve više žena pri odabiru partnera na prvo mjesto stavlja druge kvalitete, a ne snagu i brutalnost.

Saznajmo zašto.

Različite preferencije

Dok neke žene mogu privlačiti tradicionalno muške osobine, druge možda preferiraju druge kvalitete, poput ljubaznosti, inteligencije, smisla za humor ili emocionalne osjetljivosti.

Kulturni i društveni utjecaji

Kulturne promjene, razvoj rodnih uloga i povećani naglasak na individualnosti proširili su raspon karakteristika koje se smatraju poželjnim kod partnera.

Čovjek
Fotografija: Pixabay

Kao rezultat toga, žene se mogu osjećati ugodnije birajući partnere koji imaju širi raspon kvaliteta izvan tradicionalne muškosti.

Emocionalna povezanost i kompatibilnost

Iako su muške osobine nekima privlačne, one nisu jedina determinanta dugoročnog zadovoljstva u vezi.

Emocionalna inteligencija, empatija, komunikacijske vještine i sposobnost stvaranja duboke emocionalne veze žene često visoko cijene kada traže partnera.

Evolucijska perspektiva

Iako evolucijske teorije sugeriraju da određene muške osobine mogu biti povezane s povećanim reproduktivnim uspjehom, poput fizičke snage ili dominacije, te se teorije ne primjenjuju univerzalno na sve ljude ili kulture.

Prethodno su BelNovosti objasnile zašto muškarac može varati.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki