Zašto je ulazni otirač bolji od pladnja: pronađen je razlog mačjeg “lošeg ponašanja”.

Srećom, ne tako često, ali ipak se vlasnici nekih brkatih mačkastih mačaka suočavaju s pitanjem zašto njihovi ljubimci umjesto pladnja biraju prostirku na ulaznim vratima.

Pogledajmo razloge ovakvog ponašanja i pokušajmo dati preporuke kako to spriječiti.

Možda je glavni čimbenik koji “provocira” mačku da koristi otirač za svoje “potrebe” njena želja da označi svoj teritorij, budući da je otirač koncentracija raznih mirisa.

U takvoj situaciji pomoći će dodavanje još jednog mirisa, ovoga puta mački neugodnog – pokušajte na prostirku staviti nekoliko kapi eteričnog ulja s mirisom citrusa, začina ili bilja.

Mačka
Fotografija: © Belnovosti

Vjeruje se da će pomoći i zdjelica s hranom postavljena na prostirku, budući da mačka vjerojatno neće vršiti nuždu tamo gdje jede.

Osim toga, mačka bi takvu naviku mogla razviti ako joj je namijenjen WC na krivom mjestu.

Drugi razlog leži u strahu: ako ste suočeni sa sličnim problemom, pokušajte se sjetiti je li nešto preplašilo vašeg ljubimca u trenutku dok je sjedio na svom pladnju, kao na prijestolju.

Na kraju, uvjerite se da životinja nema zdravstvenih problema – za to ćete najvjerojatnije morati konzultirati veterinara.

Prethodno smo objasnili zašto mačka prati svog vlasnika uokolo.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki