Tart s povrćem i sirevima

Jedan od najugodnijih načina kako ukusno iskoristiti sezonsko povrće.

autora Iliasa Mamalakisa

Spremno za sat vremena

Materijali

1 list pripremljenog lisnatog tijesta

Za nadjev

2 tikvice narezane na kockice

1 sitno nasjeckani luk

1 manji patlidžan narezan na kockice

1 mali komorač na sitne komadiće

10 cherry rajčica, prerezanih na pola

1 kavena šalica maslinovog ulja

1 šalica sitno nasjeckane metvice

150 g naribana Naxos graviera

150 g kriška pritisnuta vilicom

250 ml vrhnja

1 jaje

Sol papar

Postupak

Listom lisnatog tijesta obložiti tepsiju 25X35cm. Probušite ga vilicom i ostavite da odstoji u hladnjaku.

U veću duboku tavu stavite maslinovo ulje i dobro ga zagrijte. Dodajte tikvice, luk, komorač i patlidžan i pirjajte dok ne počnu rumeniti. Izvadite ih i stavite na upijajući kuhinjski papir da se ocijede.

Nakon nekog vremena stavite povrće u zdjelu. Dodajte nasjeckanu metvicu, prstohvat soli, dosta papra i dva sira, a malo gruyerea ostavite sa strane.

Sastojke dobro izmiješajte i nakon što izvadite posudu s tijestom iz hladnjaka, smjesom napunite tart. Višak tijesta zarezati i nožem odstraniti.

U zdjelu ulijte vrhnje, dodajte jaje i mutite dok se sastojci ne homogeniziraju. Polako ulijevajte u tart dok smjesa ne prekrije povrće i sir. Ukrasite prepolovljenim cherry rajčicama, pospite ostavljenim gruyereom i zapecite tart u pećnici.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi oko 10-15 minuta.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki