Ovako suptilno aromatiziran dat će jedinstven okus svakom jelu. A najbolji dio je što ga možete zamrznuti i koristiti bilo kada.
Sastojci za umak od pečenog češnjaka:
2 mrkve, sitno nasjeckane
2 žlice suncokretovog ulja
8 češnjeva češnjaka
2 žlice brašna
1 čaša crnog vina
850 ml goveđe juhe
Pogledajte više:
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 220C s ventilatorom. Nasjeckanu mrkvu istresti u vatrostalnu tepsiju ili posudu za pečenje i preliti uljem. Pecite 30 minuta dok ne počnu da smeđe, zatim dodajte češnjak i pecite još 20 minuta dok potpuno ne omekša.
Stavite tavu na štednjak na srednje jaku vatru. Pospite brašnom i promiješajte te kuhajte nekoliko minuta dok lagano ne porumene. Ulijte vino i miješajte 5 minuta dok ne dobijete pastu. Ulijte temeljac i pirjajte 15 minuta dok se malo ne zgusne pa ostavite da se malo ohladi.
Izmiksajte mikserom, a zatim procijedite u vrč. Držat će se u hladnjaku do tri dana ili zamrznut, u posudi otpornoj na zamrzavanje, mjesec dana.