#SELFIESBABATI: Razgovaraj s bakom!




Foto: iStock/Gulliver

Kako pamtimo bake? S mirisima – svježe pečene pite ili toplih peciva, s bojama vunene pređe i kućnih papuča, s okusima djetinjstva… Ili s pričama – njihovim pričama, koje su zapravo naše priče?

Virtualna povijesna karta Bugarske “Moja bugarska povijest” pokreće kampanju #SELFIESBABATI i poziva sve koji mogu, na razgovor sa svojim djedovima i bakama. Jer bake i djedovi nisu uvijek bili bake i djedovi! Imaju prošlost koju dijele! A na nama je da se oni ne zaborave.

Kako sudjelovati u #SELFIESBABATI?

Vidjeti bake i djedove, razgovarati o prošlosti, gledati crno-bijele fotografije.

Bilježite i dijelite povijest na www.myhistory.bg, gdje god se nalazili, jer naša virtualna karta povijesti sada ima mobilnu verziju. Zatim se slikaj s bakom ili djedom i podijeli svoj selfie na Instagramu ili Facebooku uz hashtag #selfiesbabati i #myhistorybg

Najzanimljivije bake i priče koje će naći posebno mjesto kako na našoj povijesnoj karti, tako iu našem posebnom Virtualnom bakinom muzeju koji ćemo napraviti sljedeće godine.

Zašto razgovaramo s bakama?

Naše bake i djedove često uzimamo zdravo za gotovo. A oni su puno više od toga – oni su nositelji našeg sjećanja na predake – oni koji poznaju i čuvaju povijest naše obitelji, naše kuće, naše ulice. Prosinac je prepun prilika za susrete s najbližima. „Moja bugarska povijest“ poziva nas da razgovaramo s našim djedovima i bakama ili drugim rođacima, da ih pitamo o zanimljivim ili malo poznatim pričama o junacima njihove mladosti, vlastite kuće, ulice, grada ili obitelji.

Pokrećemo #SELFIESBABATI jer vjerujemo da su upravo osobne priče i osobno iskustvo zajedničke prošlosti niti koje tkaju naše kolektivno povijesno pamćenje.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki