Najomiljenija zimska hrana




Foto: iStock/Gulliver

Svi žudimo za toplom i ukusnom hranom tijekom hladnih zimskih mjeseci. Tada našem tijelu treba više vitamina i namirnica veće kalorijske vrijednosti kako bi tjelesnu temperaturu moglo održati na normalnoj razini. foodpanda, napravila je ljestvicu 10 najomiljenijih namirnica koje se konzumiraju zimi.

1. Juha

To je najpoželjnije jelo koje se naručuje i priprema tijekom zimskih mjeseci. Na vrhu je pileća juha, a slijedi juha od graha.

2. Svinjska rebra

Svinjetina je definitivno jedna od onih koje se najviše jede. Drugo mjesto na ljestvici su svinjska rebra.

3. Svinjski kotleti

Tko ne voli mekane svinjske kotlete s crnim vinom? Očekivano, plasirali su se u Top 3.

4. Krumpir

Zimi se povećava i konzumacija krumpira, osobito kuhanog ili pirjanog s koprom i češnjakom. Zauzimaju počasno 4. mjesto.

5. Svinjetina sa kupusom

Kiseli kupus vole svi. Domaća ili kupljena, neizostavno je prisutna na zimskom stolu iu pripremi slasnih manđa. Jedna od njih je svinjetina sa kupusom.

6. Sarmi

Zimi se jedu sarme od kupusa, koje su dio tradicionalne bugarske i azijske kuhinje. U posljednje vrijeme spremaju se i posne sarme.

7. Kiseli krastavac

Zimi dolazi do pada konzumacije svježeg povrća i to je normalno, jer svježeg nema. Iz tog razloga, kako vrijeme zahladi, ljudi pripremaju zimske salate.

8. Kačamak

Ovo je tradicionalno bugarsko jelo koje se može jesti s raznim dodacima. Najpopularnija vrsta je sa sirom, žutim sirom i maslacem.

9. Kaverma

Ovo je tursko jelo koje je trajno ugrađeno u domaću kuhinju. Priprema se od mesa sa začinima i povrćem, pečenog u tepsiji.

10. Krvarenje

To je vrsta kobasice koja se pravi od svježe cijeđene životinjske krvi i različitih vrsta mesa. Konzumira se pečena ili kuhana u raznim jelima.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki