Originalna ideja za drugačiji i kreativniji rezultat
Materijali
3 velike banane, oguljene i prerezane po dužini
1 1/2 sp. čaj neslani maslac
3/4 sp. čaj smeđi šećer
1 1/2 žlica ekstrakt vanilije
2/3 sp. čajnog granuliranog šećera
3 velika jaja, lagano tučena
1 3/4 sp. čaj višenamjensko brašno
2 žlice. prašak za pecivo
1/2 žličice mljeveni đumbir
1/2 žličice mljeveni cimet
1 sp. čaj s vrhnjem
Provedba
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
Otopite 1 šalicu maslaca sa smeđim šećerom na srednjoj vatri, miješajući. U otopljenu smjesu maslaca i šećera dodajte 1 žličicu vanilije i promiješajte.
Namastite veliki okrugli kalup za tortu. Ulijte šećernu smjesu u kalup za torte i ravnomjerno rasporedite po dnu. Na smjesu stavite banane.
Istucite preostali maslac s granuliranim šećerom dok ne postane pjenasto. Miksajući dodajte jaje i preostalu vaniliju. Polako miješajući ulijevajte brašno, prašak za pecivo, đumbir i cimet. Dodajte vrhnje u tijesto za kolače i tucite dok ne postane glatko.
Smjesu prelijte preko banana i ravnomjerno rasporedite.
Pecite kolač 1 sat ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ostavite kolač da se hladi u kalupu 15 minuta.
Preokrenite kolač na tanjur, narežite na kriške i poslužite.
zvijer vijesti.gr