“Poboljšajte probavu i usporite proces starenja”: imenovano je najzdravije jesensko povrće

Svatko od djetinjstva zna da je povrće zdrava hrana koja mora biti uključena u prehranu. Prednost uvijek treba dati sezonskim proizvodima.

Smatra se da su bogatije vitaminima i da su posebno korisne.

Ali koje voće trebate jesti u jesen?

Nutricionistica Elena Tikhomirova proglasila je Izvestiju tri najzdravija jesenska povrća.

Povrće
Fotografija: © Belnovosti

Prije svega, liječnik je govorio o prednostima bundeve.

Bogat je vitaminom A, poboljšava vid i imunitet, a pozitivno djeluje i na gastrointestinalni trakt. Povrće je savršeno za prehranu onih koji su na dijeti. Činjenica je da 100 grama takvog proizvoda sadrži samo 22 kalorije.

Osim toga, liječnik je rekao da kupus treba uvrstiti u jelovnik u jesen.

Bijeli kupus je bogat vitaminom C, kao i drugim korisnim sastojcima koji smanjuju rizik od raka dojke kod žena.

Treće važno jesensko povrće je cikla. Korjenasto povrće pomaže u borbi protiv zatvora, stresa, a ovo povrće svakako treba uvrstiti u prehranu kako bi usporili proces starenja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki