6 tipova muškaraca u vezama: s kim vrijedi povezati svoj život

Žene su ljubazna i povjerljiva stvorenja. Često ne samo da zatvaraju oči pred nedostacima svojih muškaraca, već ih i opravdavaju.

Istina, dame se toliko podcjenjuju da kada sretnu muškarce koji mogu nešto bolje od njih samih, odustanu i počnu sumnjati trebaju li ih.

Sudeći po brojnim blogovima, postalo je jasno da ima mnogo muškaraca koji ženama ne mogu parirati u njihovoj sposobnosti kuhanja i posluživanja.

I neprimjetno, čitajući postove, gledajući fotografije, videa, šireći oči nad oduševljenim komentarima obožavatelja, dame padaju sve niže na ljestvici vlastitog samopoštovanja.

Krajnje pogrešan način postavljanja pitanja

“Što mu treba žena ako odlično kuha?” – pitaju žene. A ovo je krivo pitanje. Ono ispravno zvuči drugačije: “Što ti treba takav muž?”

par
Fotografija: Pixabay

Pritom ne govorimo o kuharima po zanimanju: oni će tijekom dana biti toliko umorni za štednjakom da će biti sretni i zahvalni za najjednostavniju kašu, za njega, a ne pripremljenu za njega. Govorimo konkretno o kuharima amaterima.

Ali oni su, uglavnom, čudne ptice. Izgledaju kao paunovi: i kruna i rep oduzimaju dah, ali zapravo ne znaju pjevati ni letjeti, iako se pretvaraju da jesu.

Iz perspektive čovjeka – “tri i više Michelinovih zvjezdica”, sanjara i mađioničara u kuhinji, stručnjaka za artičoke i poznavatelja telećih kotleta – čini se kao dar sudbine.

Ali često, osim sposobnosti kuhanja i hvale se tim darom, ne posjeduje nikakve druge ekonomske vještine. U pravilu ne može zakucati čavao, popraviti slavinu ili odvući stolicu na drugi kat.

Malo je vjerojatno da će pomoći u čišćenju i pranju rublja, opravdavajući nesposobnost i nevoljkost potrebom da se brine o svojim zlatnim rukama. Ali će kritizirati. Moglo bi vas čak i nasmijati, posramiti pred ljudima, reći vam koliko ste nesposobni u usporedbi s njim.

Vrlo često se kulinarski geniji nalaze među kreativcima, intelektualcima, visoko rangiranim šefovima, odnosno s rukama koje malo rastu s krivog mjesta.

A kuhanje za njih je ista kreativnost, kreativnost, neka vrsta kompenzacije za neuspjeh u drugim stvarima.

I ako običnog čovjeka možete naučiti umutiti omlet ili baciti knedle u kipuću vodu dok zajedno odgajate djecu ili čistite stan, onda kralja nećete naučiti kuhati ništa. On je kralj.

Zajednički život – ne samo jesti boršč

U psihologiji postoji neka vrsta “tablice činova” muževa, svojevrsna tipologija muškaraca u skladu s njihovim odnosom prema kućanskim poslovima:

• pomoćnik (pravi muškarac, brižan, pun ljubavi, spreman pomoći);

• bespomoćan (teško može išta učiniti, djetinjast je, ali u isto vrijeme odan, nekonfliktan, lakog karaktera);

• separator (jasno dijeli stvari na muške i ženske, dakle, ako su uloge u obitelji pravilno raspoređene, bit će odličan suputnik);

• nositelj plaće (svojevrsni hibrid bespomoćnog i djelitelja, ali vjeruje da mu je jedina briga prehranjivanje obitelji, ali to radi sjajno);

• ekonomski (može i radi sve, ali isto traži i od supruge, obično izrazito samodostatan);

• kuhar (egocentričan ljubitelj hvale, esteta, često hvalisavac, pristran i kategoričan).

I tako je kuhar najmanje prikladan tip za obiteljski život. I ne zato što mu ne treba žena, već zato što zdrava žena koja poštuje sebe ne treba njega. Uostalom, obiteljski život nije samo foie gras i gazpacho, već i puno drugih stvari.

Ljubav, odanost, razumijevanje, poštovanje partnera, ljubaznost. Pa neka “kuhari” sami kuhaju odlično i hvale se svojim uspjesima na internetu – tamo im je i mjesto. I bolje je ići kroz život s običnim pravim muškarcem.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki