Kako vas jedna pogreška može ostaviti bez cijele žetve krastavaca: opasnost čeka svakog ljetnog stanovnika

Možda iskusne poljoprivrednike ne treba podsjećati da svaki krastavac ima svoje mjesto.

Partenokarpični hibridi trebali bi rasti u stakleniku, a hibridi oprašeni pčelama trebali bi rasti vani, ne umara se ponavljati Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.

Partenokarpnim krastavcima nije potrebno oprašivanje, pa dobro rađaju i bez prisustva pčela, zbog čega se, zapravo, preporuča uzgoj u stakleniku.

Sorte koje se oprašuju pčelama zahtijevaju oprašivače, pa ih je poželjno saditi na otvorenom terenu, gdje kukci imaju lakši pristup.

Ali ponekad čak i na pakiranjima sa sjemenkama partenokarpskih hibrida proizvođač ostavlja malu napomenu: “Oprašuju insekti.”

Krastavac
Fotografija: © Belnovosti

To znači da se ova posebna sorta ne može saditi u stakleniku zajedno s drugim partenokarpskim hibridima – njihova blizina je neprihvatljiva.

Zašto? Možda ste primijetili da partenokarpni hibridi nemaju muške cvjetove, zbog činjenice da oprašivanje dovodi do gubitka prinosa.

Nakon oprašivanja takvih hibrida, krastavci se ili uopće neće razviti ili će rasti krivo.

Čak i ako uklonite puno zelje iz vinove loze, pripremite se na činjenicu da će unutra biti puno sjemenki. Ukiseljeni ili ukiseljeni, krastavci ispadaju vodenasti, mrvičasti i neukusni.

Prethodno smo naveli 3 kobne pogreške pri uzgoju patlidžana.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki