Gdje živi “Mladost”?




Fotografija: Hummingbirds

Vrlo je strašno ostariti. Pogotovo kad si bila na vrhuncu slave, voljena, voljena, cijenjena, lijepa… Jezivo je shvatiti kako gubiš bitku s vremenom i nemaš više snage natjecati se s njim, već samo razmišljati o mladosti drugih… Ali to te ne sprječava da je želiš…

nudi nam svoje – melankolično i mudro, neuvenuće u glavama dvojice odraslih muškaraca. Čitanje ove knjige zahtijeva prilično posebno stanje uma, ili ćete ga barem zahtijevati nakon prvih nekoliko stranica.

Iza naizgled bezazlenog dijaloga između dva odrasla čovjeka krije se mnogo mudrosti, tuge i pokušaja da se s tim suzbiju.

Luksuz pansiona, turske kupelji, sauna, dobra hrana, hoće li to pomoći Fredu i Micku da se osjećaju mlađe? Susret s kraljicom ljepote će ih hipnotizirati i još više baciti u iluziju da je išta ostalo od nekadašnjeg sjaja.

Ironija ove priče je da dvoje odraslih želi pobjeći od svoje prošlosti i uživati ​​u ljepoti mladosti umjesto sadašnjeg iskustva. Ali što je zapravo mladost – samo svježe lice i zategnuto tijelo?

Nije li to sada postala samo zavist, tuga zbog neostvarenih želja, prijekor zbog nedaća koje su ih u životu snašle… ili jednostavno potraga za istinom, odgonetanje tajne.

A mladost pripada svima nama u svakom trenutku. Čak i kad nas napusti, možemo uživati ​​u njoj sa strane i veseliti se drugima. A upravo to produljuje naš i čini život smislenijim i podnošljivijim.

“- Znaš što, Mick?

-Što?

“Mislim da ti i ja nikada nećemo umrijeti.”

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki