Kako hraniti tikvice tako da urode plodom prije mraza: ne znaju svi ljetni stanovnici

Mnogi znaju da su tikvice poznate po svojoj plodnosti, tako da mogu dati dobar urod do kasne jeseni.

No, kultura za to mora imati resurse.

Uostalom, ponekad plodonošenje prestaje prerano samo zato što tikvice više nemaju dovoljno hranjivih tvari, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i znanstveni agronom.

Koji bi jednostavan lijek trebali znati vrtlari koji žele žetvu prije mraza?

Kako se ispostavilo, borna kiselina je tako korisna komponenta za povećanje prinosa povrća. Hranjenje na temelju njega ima visok stupanj učinkovitosti.

Da biste pripremili sastav, morat ćete uzeti ne više od deset grama gnojiva i otopiti ga u vrućoj vodi. Proizvod se jednostavno ne može otopiti u hladnoj tekućini.

tikvica
Fotografija: © Belnovosti

Zatim koncentrat pomiješajte s deset litara čiste vode.

Tada ostaje samo zalijevati. Za svaku tikvicu uzimamo četiri čaše pripremljenog proizvoda. Također je vrijedno napomenuti da je ovaj recept također koristan za hranjenje kupusa, koji također treba hranjive tvari.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki