Bugarska je domaćin Svjetskog kongresa o ehokardiografiji i multimodalnom snimanju

Za Svjetski dan srca, 29. rujna, u Sofiju stižu vodeći stručnjaci iz područja kardiologije i kardiovaskularne slike. XXVIII Svjetski kongres u ehokardiografiji i multimodalnom snimanju. Autoritativni znanstveni događaj održat će se od 29. rujna do 1. listopada 2023. u hotelu Millennium u Sofiji, na inicijativu izv. prof. Krasimira Hristova – predsjednika organizacijskog odbora kongresa i predsjednika Udruga za kardiovaskularnu sliku. Udruga je organizator međunarodnog medicinskog foruma u partnerstvu s International Association of Cardiovascular Ultrasound. Bugarska je po drugi put domaćin jednog od najznačajnijih događaja u području ehokardiografije i multimodalnog snimanja u svijetu.

Na forumu će biti predstavljena najnovija dostignuća i primjena inovativnih tehnologija u ehokardiografiji i drugim slikovnim metodama za dijagnostiku i prevenciju kardiovaskularnih bolesti – studije nuklearnom magnetskom rezonancijom i kompjutoriziranom tomografijom srca. Preko 1000 stručnjaka iz cijelog svijeta sudjelovat će osobno i virtualno.

Predsjedavajući XXVIII Svjetskog kongresa je prof. Navin Nanda, profesor medicine i kardiovaskularnih bolesti, direktor laboratorija za ehokardiografiju na Sveučilištu u Birminghamu, Alabama, SAD. Robotika i umjetna inteligencija u kardiovaskularnom oslikavanju jedna je od glavnih tema koje će prof. Nanda predstaviti na kongresu. U okviru programa kongresa Dirigirat će prof. Navin Nanda praktični tečajevi iz 2D i 3D ehokardiografije. Prof. Nanda je autor preko 1000 publikacija, 8 udžbenika iz ehokardiografije, od kojih su 3 prevedena na francuski, njemački i talijanski jezik. U svojoj karijeri održao je preko 2000 izlaganja na međunarodnim forumima, a više od 300 kardiologa je pod njegovim vodstvom započelo karijeru u području ehokardiografije.

prof. Natesa Pandijan iz Sveučilište Tufts, Boston, SAD, držat će se praktični tečaj doppler ehokardiografijom te će polaznike upoznati s novostima i specifičnim tehnikama u dopplerskoj procjeni srca. Doppler ehokardiografija u valvularnoj regurgitaciji (propušteni srčani zalistak) tema je njegova predavanja u programu kongresa. Istraživačka djelatnost prof Pandiana je usmjerena neinvazivnoj dijagnostici valvularnih bolesti. Pionir je u području hemodinamske procjene ventrikularne funkcije i Doppler dijagnostike. Prof. Pandian je vrsni stručnjak u području ehokardiografije, pozvan na teške ehokardiografske slučajeve.

U sklopu Svjetskog kongresa ehokardiografije, dan ranije, 28. rujna, svečano će se otvoriti izložba fotografija u Galeriji na otvorenom NDK-a (Cabana Cinema Alley) “Lica ženskog srca – prevencija kardiovaskularnih bolesti kod žena”. Izložba će predstaviti 27 zanimljivih i popularnih žena različitih profesija i dobi, s naglaskom na prevenciji, brizi o srcu i smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti i nesreća kod žena u različitim fazama života.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki