Kako hraniti krastavce sredinom kolovoza kako ne bi požutjeli: iskusni ljetni stanovnici otkrili su tajnu

Krajem ljeta čak i iskusni krastavci ljetnih stanovnika počinju izgledati neprivlačno, jer produljeno plodonošenje utječe na stanje usjeva.

Tijekom tog vremena, povrće je već potrošilo sve svoje rezerve.

Stoga bi vas prisutnost žutog lišća trebala postaviti na aktivnu akciju, kaže agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Čime “počastiti” krastavce sredinom kolovoza?

Ako želite da lišće krastavaca prestane žutjeti ili čak provodite preventivne mjere, obratite pozornost na jednu vrijednu metodu.

Morat ćete uzeti jedan standardni spremnik amonijaka za kantu vode. Kapacitet mu je sto ml. Ovaj proizvod se koristi za zalijevanje leja s povrćem.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Prije nanošenja sredstva važno je redovito zalijevati. Za svaki grm uzimamo dvije litre pripremljenog proizvoda. Amonijak se također može koristiti za prskanje, ali će volumeni komponenti biti znatno manji.

U pravilu se možete ograničiti na četiri žlice lijeka po dvije litre vode.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki