Mnogi su čuli da od kave možete pripremiti razne korisne i vrijedne dodatke prehrani.
Prilično velik broj biljaka dobro reagira na takvu poslasticu.
Kako se ispostavilo, možemo govoriti o sobnim biljkama, cvijeću, povrću i začinskom bilju, naučila je agronomkinja i dizajnerica krajolika Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.
Koje kulture “vole” kavu?
Mnogi ljudi pokušavaju uzgojiti dobar urod rajčice. U takvim slučajevima treba obratiti pozornost na kavu. Može se pomiješati sa zemljom ili malčem. Ovo ne samo da će povrću dati potrebne hranjive tvari, već će i pomoći zadržati više vlage u tlu.
Slatka paprika dobro reagira na kavu. Zahvaljujući pristupačnoj hranidbi, možete uzgajati izvrsne mesnate plodove. Vrijedno je napomenuti da se pozitivna reakcija na kavu također opaža kod krastavaca.
Gotovo sve vrste zelenila mogu se “počastiti” pićem. Poboljšanje je i u kvaliteti luka. Ako ste u kolovozu posadili dodatni urod rotkvica, možete ih prihraniti i kavom.
Krompir također neće biti protiv takvog dodatka.
Cvijeće koje dobro reagira na kavu uključuje hortenzije, begonije, azaleje i kamelije. Ali bolje je ne “tretirati” ruže svijetlih nijansi pićem.