4 pogreške koje dovode do sukoba u parovima i uništavaju čvrste veze

Svaka, čak i najjača i najduža ljubavna zajednica može biti uništena s nekoliko ili čak jednom greškom ili krivim korakom.

Da biste to spriječili, vrijedi znati najrazornije pogreške u odnosima.

Svađe zbog besmislenih razloga

Mnogi se ljudi mogu svađati ni zbog čega. Čaša je na krivom mjestu, voda je kupljena na krivom mjestu i tako dalje.

Ali spominjanje ovog trenutka partneru pretvara se u svađu, koja može završiti razdvajanjem.

Jer osoba najčešće počinje nalikovati na “jambove” koji su bili davno u ovoj situaciji, što apsolutno ne vrijedi raditi. Zatim se diže glas s obje strane, suze.

sukob
Fotografija: Pixabay

I na kraju, partneri mogu požaliti zbog onoga što su rekli. Ali ne možete povući riječi. I tako se odnosi pogoršavaju. A sve je počelo, čini se, zbog jedne čašice. Sve ove izjave pojavljuju se zbog potrebe da povećate svoj EGO. Ali vrijedi li toga?

Korijen problema

Činjenica je da su muškarci i žene po prirodi potpuno različiti. Muškarci imaju dominantan logički um, dok žene imaju dominantan emocionalni um. Žene se uglavnom žale da ih muškarci ne slušaju, a muškarci da djevojke puno pričaju.

Mozak muškarca je usmjeren na rješavanje problema, tip je direktan, gleda ravno u korijen razgovora i pokušava pronaći mogućnosti za rješenje problema.

A za slabiju polovicu čovječanstva važno je razumijevanje i emocije kod muškog spola, empatija i briga, odnosno emocionalna podrška. Za njih je to važnije od brzog rješenja problema.

Stoga sve nesuglasice nastaju ovdje. Muškarac traži bit problema i rješenje, a ženi je važno da govori o svojim osjećajima i iskustvima.

Stoga muški mozak filtrira informacije i ne pamti neke detalje. Ako žena razumije da tip želi riješiti njezine probleme, a tip suosjeća sa svojom djevojkom, tada neće biti sukoba.

Ne tjeraj me da progovorim

Muškarci ne pričaju o svojim problemima sa svojim partnericama. Više vole odmah razgovarati o rješavanju svojih problema. Stoga bi djevojčina pogreška u ovom slučaju bila prisiljavanje muškarca da govori o onome što ga muči.

Obično se samo želi omesti gledanjem televizije, susretima s prijateljima i igranjem na računalu, ili se samo želi opustiti i probaviti informacije.

Važno je dati mu ovo vrijeme dok ne posloži svoje misli. Morate biti oprezni prije davanja savjeta, čak i ako je problem vašeg partnera poznat. Stoga ga u ovom slučaju trebate ostaviti na miru.

Pronalaženje skrivenog u odnosima

Muškarci su jasni i govore kako jest. A žene su sklone posvuda tražiti tajno značenje. Važno je ne vezati se za “skrivene” izmišljene stvari. Razgovarajte s partnerom iskreno i otvoreno kako kasnije ne bi bilo nesporazuma.

Također ne biste trebali pretjerivati ​​u partnerovim postupcima, inače možete dobiti negativnu reakciju i veliku svađu. Kada govorimo o skrivenim značenjima, morate uzeti u obzir da djevojke žele da muškarci rade sve što njihove partnerice žele, a da pritom same to shvate.

Žena ne traži ono što želi, već odmah pita muškarca zašto to nije učinio. A to ga boli jer vjeruje da ne može zadovoljiti svog partnera ni na koji način.

Ženi je teško razumjeti ovakvo ponašanje muškarca, jer nije htjela da ga ponizi ili uvrijedi. I za nju nema razlike između pitanja zašto on to nije učinio i traženja ove radnje. Stoga treba voditi računa o psihologiji i muškaraca i žena u vezama.

Prije svega, morate biti pažljivi i iskreni prema svom partneru. Ne očekujte ništa nadnaravno od njega. Tada će veza biti laka i donositi samo pozitivne stvari.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki