Ovo se voće tradicionalno pojavljuje na policama u jesensko-zimskom razdoblju.
Dragun je bogat vitaminima i mikroelementima koji su neophodni u hladnoj sezoni. Osim toga, proizvod ima pozitivan učinak na živčani sustav, poboljšava imunitet i pomaže u zaštiti tijela od infekcija.
Ljudi stariji od 50 godina svakako bi trebali uključiti dragun u svoju prehranu.
Nutricionist Mikhail Ginzburg izjavio je to u razgovoru s predstavnicima časopisa Večernja Moskva.
Prema stručnjaku, u ovom slučaju možete sačuvati pigment i odgoditi pojavu sijede kose. Voće također sprječava prerano starenje.
Ali to nisu sve prednosti.
Kako je naglasio liječnik, kaki održava elastičnost mišića i krvnih žila.
Ovaj proizvod možete jesti svjež ne više od tri puta tjedno.
Ne treba pretjerivati.
Liječnik je dodao da ako imate dijabetes ili urolitijazu, preporučljivo je izbjegavati kaki.