Inćuni s rajčicom u pećnici

Drugačiji i vrlo ukusan način kuhanja inćuna: u pećnici s nasjeckanim rajčicama.

od Sotiris Evangelos

Spremno za 30′

Materijali

1 kg inćuna

120 ml i.p. maslinovo ulje

1 srednji luk, narezan na ploške

2 češnja češnjaka nasjeckana

1 list lovora

100 ml suhog bijelog vina

2 rajčice oguljene, sjemenke i nasjeckane

5-6 grančica nasjeckanog peršina

cvijet soli

zrna crnog papra

1 prstohvat origana

Postupak

Ribama izvadite glavu i utrobu, dobro ih operite u tekućoj hladnoj vodi i stavite u cjedilo na 10 minuta da se dobro ocijede.

U isto vrijeme pripremamo gulaš tako da maslinovo ulje, luk, češnjak i lovorov list stavimo da se popare i omekšaju.

Zatim zalijte vinom i nakon 2-3 minute dodajte nasjeckanu rajčicu. Posolite, popaprite, dodajte peršin i maknite lonac s vatre. Polovicu tijesta rasporedite po tepsiji, ravnomjerno rasporedite inćune i napunite ostatkom tijesta odozgo.

Stavite pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10 minuta. Za posluživanje pospite s malo sušenog origana.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki