Kako koristiti škrob u vrtu: biljka će biti zaštićena od bolesti, a plodovi će postati veći i ukusniji

Ne znaju svi ljetni stanovnici da škrob može biti koristan ne samo u kuhinji, već i na selu.

Ispostavilo se da ovaj proizvod može djelovati i kao gnojivo i kao “zaštitnik” od štetočina i bolesti.

Glavna stvar je pravilno obraditi škrob i koristiti jedan važan aditiv.

Tjedno tretiranje kreveta s dobivenim sastavom učinit će šanse za dobivanje bogate žetve bilo kojeg usjeva vrlo visokim.

Što učiniti sa škrobom

Na temelju ovog proizvoda morate pripremiti tijesto.

vrt
Fotografija: © Belnovosti

U tavu uspite jednu žlicu škroba (možete krumpirov ili kukuruzni).

Proizvod u rasutom stanju mora biti napunjen potrebnim volumenom čiste tekućine. Morate kuhati smjesu dok ne dobijete masu prilično viskozne konzistencije.

Zatim se spremnik mora ukloniti sa štednjaka. Čim pasta prestane biti vruća, u masu morate ispustiti 5 mililitara joda.

Nakon temeljitog miješanja dobit ćete proizvod koji treba razrijediti s kantom čiste vode.

Kako koristiti proizvod

Pripremljenu tekućinu potrebno je uliti u bocu s raspršivačem ili plastičnu bocu s raspršivačem.

Zatim morate nakapati biljke kapima proizvoda. Preporučljivo je provoditi postupak tjedno.

Ako se pridržavate svih gore navedenih preporuka, usjevi će pokazati puni rast i razvoj, kao i otpornost na bolesti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki