Coca-Cola se obvezala smanjiti emisiju ugljika

Coca-Cola HBC, vodeća punionica robnih marki The Coca-Cola Company, objavila je nove obveze očuvanju vode i smanjenju ugljika, nakon što je DJSI tvrtku proglasio svjetskim liderom u održivoj proizvodnji pića.

Coca-Cola HBC objavila je kako namjerava smanjiti intenzitet vode za 30% do 2020. u usporedbi s 2010. te izravnu emisiju ugljika za 50% u istom razdoblju.

Tvrtkin pristup održivosti potvrđen je u rujnu 2015., kada su Dow Jones Global i European Sustainability Index drugu godinu zaredom proglasili Coca-Colu HBC liderom u proizvodnji pića. Coca-Cola HBC zauzela je osmo mjesto od 100 kompanija u Indeksu 100 Financial Timesa za svoj ugljični otisak prema Carbon Clearu i prva u industriji pića.

Među 2500 tvrtki iz različitih industrija pozvanih da sudjeluju u DJSI procjeni diljem svijeta, Coca-Cola HBC AG zauzela je prvo mjesto u prehrambenoj industriji s ukupnom ocjenom 87/100. Ovaj rezultat je 34 boda viši od prosjeka industrije. Grupacija je prva rangirana prema osam kriterija: kodeks poslovnog ponašanja / usklađenost / antikorupcija, politika zaštite okoliša, pakiranje, opskrba sirovinama, razvoj ljudskog kapitala, zdravlje i prehrana, društveni utjecaj te privlačenje i zadržavanje zaposlenika.

Među godišnjim naglascima Integriranog izvješća Coca-Cola HBC Grupe za 2014. su:

ocjenu ‘A’ od CDP-a, ranije poznatog kao Carbon Disclosure Project;

7,8% smanjenje izravnih i neizravnih emisija ugljika (opseg 1, 2 i 3);

4,3 milijuna eura ulaganja u projekte energetske učinkovitosti;

4,3% poboljšanje energetskog intenziteta;

5,8 milijuna eura ulaganja u projekte uštede vode, čime se štedi 1,1 milijun eura. kubičnih metara voda;

4,1% poboljšanje intenziteta vode;

82% Indeks angažiranosti zaposlenika u području održivog razvoja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki