Najučinkovitija vježba koju možete raditi bez odlaska u teretanu

Najučinkovitija tjelovježba, prema stručnjacima za dugovječnost, je svakodnevno kretanje – što većina nas čini – sa znanstveno dokazanim dobrobitima za produljenje očekivanog životnog vijeka, život duži i bolji te održavanje forme. I razlog penjanja i spuštanja stepenicama.

Što, kako navodi Vogue India, potvrđuje i studija koju je proveo Gianni Pes, istraživač na Odjelu za eksperimentalnu i kliničku medicinu Sveučilišta u Sassariju. Bilo je to 1999. godine kada je stručnjak otkrio da je penjanje i spuštanje stepenicama, kao i strmim padinama ili brdima, jasan pokazatelj dugovječnosti.

Hodanje uz stepenice povećava potrošnju energije

Osobni trailer Sandra Lordén Alvarez, referirajući se na onu fizičku aktivnost koju radimo tijekom dana bez brojanja treninga i koja također pomaže u sagorijevanju kalorija, objašnjava za Vogue India da UREDAN je neplanirana potrošnja energije a može biti iz hodanje ili shopping do Učitaj i preuzimanje datoteka stube.

Sve to će nam pomoći da imamo veću kalorijsku potrošnju tijekom dana i to će, dodano dan za danom, biti ključ za mršavljenje, objašnjava stručnjakinja.

Penjanje i spuštanje stepenicama pomaže u borbi protiv celulita

Patricia Garin, terapeutkinja The Beauty Concepta potvrdila je da je redovita tjelesna aktivnost to je jedan učinkovito oružje protiv celulita i upravo to hodanje na stepenicama pomaže. “To je vrlo jednostavna praksa koju moramo raditi svaki dan, baš kao i njihovo preuzimanje.” Općenito, to je a odlična vježba za donji dio tijela (noge i gluteus) i dobar kardiovaskularni trening.

Važnost vođenja računa o držanju tijela

Kako Arsenal Femenino Madrid objašnjava, važno je paziti na svoje držanje kad se penje i silazi stepenicama. „Kao i kod svake tjelesne aktivnosti, kontroliranje držanja dat će vam najbolje rezultate. U svakom trenutku moramo aktivirati core kako bismo bili u stanju držati kralježnicu ravnom, bez prebacivanja težine prema naprijed, te provjeriti jesu li lopatice stabilne. Osim toga, zanimljivo je istovremeno s penjanjem ili spuštanjem stepenicama snažno pokretati rukama i na taj način aktivirati cijeli mišićni sustav tijela”, savjetuje.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki