Novogodišnji topiary napravljen od božićnih kuglica – DIY čudo!

Novogodišnji topiary napravljen od kuglica

Ako ste iznenada umorni od božićnog drvca kao tradicionalnog novogodišnjeg simbola, ili ga želite, ali služba za čišćenje neće odobriti padajuće iglice, onda posvetite malo vremena stvaranju topiarija. Topiary je europsko stablo. Ljeti bi trebao nalikovati zelenoj kugli, a zimi se može napraviti od zelenih kuglica, pa čak i vlastitim rukama. Za vas smo pripremili nekoliko majstorskih tečajeva. Svi su vrlo jednostavni, tako da vam se topiary napravljen od kuglica neće činiti nemogućim. Svatko se sigurno može nositi s ovom novogodišnjom misijom.

Započnimo majstorsku klasu

Kao što razumijete, za topiary napravljen od božićnih kuglica potrebne su vam božićne kuglice 🙂 Preporučljivo je da se međusobno podudaraju, veličina i promjer mogu biti različiti.

Božićne kuglice za topiary

Fotografija balona

Što vam još treba za rukotvorine?

Mali dijelovi

Baza se može napraviti od kuglice od pjene. Možete uzeti i nepotrebni stari papir, zgužvati ga, pa njime natrpati vrećicu. Paket mora biti pričvršćen spajalicom ili gumicom. Na ovu bazu možete zalijepiti kuglice za božićno drvce. Ne zaboravite nijansirati bazu kako bi novogodišnji topiary bio skladan.

omotati ga oko štapa

Nizanje

Pričvršćujemo kuglice

Ako uzmete kuglice različitih veličina i promjera, onda ih treba poravnati po visini. Da biste to učinili, neki od njih mogu se rezati. Ne zaboravite ukloniti pričvršćivač. Kruna našeg topiarija izgledat će proporcionalnije.

Finalni proizvod

Topijar od balona

Baza u loncu može biti različita: gips, gips s cementom, polistirenska pjena (u ovom slučaju morate staviti nešto teško na dno lonca tako da postoji protuteža). Tada topiary neće podleći sili gravitacije i ostat će stajati na svom mjestu.

Priprema lonca

Zalijepimo štap

Tlo novogodišnjeg topiarija može i treba biti ukrašeno. Za to su prikladne boje, mahovina, kuglice, sjaj, šljokice itd. Bolje je odabrati akrilnu boju. Ako ćete lijepiti mahovinu, tada je potrebno obojiti i podlogu za nju. Ne zaboravite na deblo topiarija. Može se ukrasiti vrpcama i perlama.

Nakloniti se

Ukras

Tako smo dobili prekrasan dekor. Nakon svih praznika, možete ga sakriti i ponovno izvaditi sljedeće godine. Dizajn je izdržljiv ako sve zalijepite ljepilom i napravite jaku podlogu. Iduće godine možete dodati umjetni snijeg, vatu, nove vrpce, šljokice, te promijeniti neke detalje. Topijar napravljen od božićnih kuglica svakako će postati dio vašeg odmora.

Gotovi topiary

crvena boja

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki