Čudo od limuna: pomaže kod zubobolje, krvarenja i…

Dobrobiti limuna tijekom prehlade poznate su svima. Ali ovo voće ima i druga svojstva koja su vrlo vrijedna za zdravlje.

Zaustavite mučninu

Sam miris limuna može zaustaviti mučninu. Koristite voće bolje s crnim paprom, koji će smiriti želudac. Jednu žlicu soka od limuna treba pomiješati s žličicom crnog papra i otopiti u čaši tople vode. Treba piti u malim gutljajima i polako. Možda nije baš ukusno, ali je učinkovito.

7 problema koje je bolje riješiti korom mandarine nego lijekovima

Pomaže pri mršavljenju

Ako želite ubrzati metabolizam, možete si pomoći kombinacijom limuna i crnog papra. Polifenoli koji se nalaze u limunu povećavaju osjetljivost na inzulin, pomažući sagorijevanju masti. Dvije žlice limunova soka pomiješajte s četvrtinom žličice crnog papra, otopite u čaši tople vode i dodajte jednu žlicu meda. Napitak za mršavljenje je spreman.

1000 1000 1000 1000°!

Zaustavite krvarenje iz nosa

Uz pomoć limuna možete brzo riješiti krvarenje iz nosa ako u nosnice stavite vatu umočenu u limunov sok.

4 učinkovita recepta za akutne i kritične probleme s bubrezima

Suočavanje sa zuboboljom

Zubobolja je jedna od najneugodnijih stvari za čovjeka. Prevladati vrlo teško. Limun s paprom pomoći će smanjiti neugodne simptome. Potrebno je pomiješati pola žličice crnog papra s istom količinom ulja klinčića, dodati nekoliko kapi limunovog soka, navlažiti pamučni jastučić dobivenom otopinom i pričvrstiti ga na bolesni zub. Bol će nakon nekog vremena nestati i imat ćete vremena javiti se liječniku./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki