Počinju jesenske “Radionice za roditelje”.

Roditelji male djece do 4 godine, kao i buduće mame i tate, mogu se pridružiti UNICEF-ovim “Radionicama za roditelje” koje će se održavati na području brojnih naselja u zemlji.

Program se temelji na suvremenom shvaćanju razvoja djeteta u ranom djetinjstvu te ulozi roditelja i obiteljskog okruženja u razvoju potencijala djetetove osobnosti.. Temeljno joj je shvaćanje da roditeljstvo treba biti u najboljem interesu djeteta, odnosno promicati pozitivne odnose između odraslih i djece koji doprinose razvoju i djeteta i roditelja.

„Radionice za roditelje“ zapravo su tematski i konceptualno povezani seminari koje vodi posebno pripremljen tim stručnjaka uz aktivno sudjelovanje roditelja. Nove 2 radionice na temu Sukobi s djecom i Sukobi među djecom izuzetno su dobro prihvaćene. .

Stručnjaci i roditelji izjednačeni su u poznavanju djece i tijekom seminara su partneri koji razmjenjuju iskustva i aktivno surađuju u traženju rješenja za ispunjavanje roditeljskih obveza. Tijekom seminara u grupama od 15 osoba roditelji imaju priliku komunicirati s drugim roditeljima, razmjenjivati ​​iskustva i razmišljanja, kao i saznati više o posebnostima razvoja djeteta i potrebama u razdoblju ranog djetinjstva. Jedan ciklus od 14 radionica održava se s jednom grupom roditelja, čime se pomaže u izgradnji prostora povjerenja i zajedništva., u kojem roditelji slobodno dijele, raspravljaju i pronalaze najbolje rješenje i pristup za svoje dijete. Radionice se održavaju jednom tjedno u terminima prilagođenim roditeljima, a uključuju kratka predavanja, edukativne filmove, prezentacije, diskusije i rad u malim grupama.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki