2 mogućnosti korištenja kamenja u vrtu: jedinstvene ideje koje će vam pomoći u stvaranju jedinstvenog krajolika

Nije važno što ćete odabrati kako biste svoj vrt učinili elegantnim – velike gromade ili mali šljunak – u oba slučaja, kamen je univerzalan, i što je najvažnije, vječni materijal koji mjestu može dati poseban šarm i jedinstvenost.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, podijelila je dvije mogućnosti korištenja kamenja u vrtu, od kojih je svaka dobra na svoj način.

Kamenjar od kamena

Ako se prije niste susreli s takvim fenomenom poput kamenjara, dopustite mi da objasnim što je to. Ovo nije ništa više od posebne vrste vrta, u kojem glavnu ulogu igra kamenje.

Stvaranje kamenog vrta uključuje veliko kamenje – granitne ploče, vapnenac ili škriljevac. Veliki šljunak će također raditi.

Usput, zbog činjenice da se u rock vrtu koristi veliko kamenje, vlasnik mjesta na kojem je postavljen dobiva ne samo lijepu sliku, već i jamstvo da se tlo neće raspasti, što se često događa tijekom , na primjer, obilne kiše.

Vrt
Fotografija: © Belnovosti

Kamenite staze

Ako nemate na raspolaganju veliko kamenje, već šljunak i pijesak, razmislite o stvaranju vrtnih staza od ovog materijala.

Odluka je donesena? Iskoristite ovaj korisni životni hack: prekrijete li dno staze geotekstilom na koji pospete sloj pijeska, ni jedan korov neće moći izaći.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki