Doktorica Štrokov objasnila je kako uz pomoć jaja možete skinuti višak kilograma

Jaja su jedna od najzdravijih namirnica. Sadrže puno proteina i hranjivih tvari. Međutim, takvo jelo ne bi trebali jesti ujutro oni koji namjeravaju izgubiti višak kilograma. To je objasnio nutricionist Igor Strokov.

Prilikom mršavljenja, stručnjak savjetuje da svoju prehranu zasitite hranom bogatom proteinima, jer ova tvar potiče metabolizam u našem tijelu i pomaže u izgradnji mišićne mase.

Kokošja jaja su zdrava i mogu se pripremiti na više načina. Osim što su bogata bjelančevinama, konzumacija jaja pomoći će vam da se dugo osjećate siti i tako spriječiti nepotrebnu želju za hranom.

Zašto se bakterije više ne boje antibiotika?

Zbog visokog udjela bjelančevina jaja mogu biti i idealna namirnica za mršavljenje. Ovisno o veličini, jedno jaje sadrži oko šest grama bjelančevina, rekla je Štrokov.

Za mršavljenje jaja treba jesti navečer. Činjenica je da su proteini životinjskog podrijetla općenito lakše probavljivi od bjelančevina biljnog podrijetla i stoga ih treba više konzumirati navečer kako bi se osigurao dobar san. U to vrijeme tijelo troši više energije za razgradnju tvari koja potiče proces sagorijevanja masti.

Za zdrav organizam, napomenuo je Štrokov, optimalna tjedna doza bila bi šest jaja.

/ zdrav.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki