3 prednosti i 4 mane veza u kojima je žena starija od partnera

Danas su parovi u kojima je žena starija od muškarca odavno norma. Neki te sindikate nazivaju neravnopravnim.

Ali je li to stvarno tako? Naravno, ovaj odnos ima i svojih prednosti i nedostataka.

Prednosti takvog odnosa

1. Nedostatak sukoba i nesuglasica – starije žene su samouvjerenije i uravnoteženije od mlađih suputnica.

Takve dame cijene smirenost i harmoniju u odnosima, pa neće pronaći grešku svom odabraniku zbog sitnica.

A u konfliktnoj situaciji pokušat će je izgladiti i postići kompromis kako bi sačuvali zajednicu.

odnos
Fotografija: Pixabay

2. Motivacija i podrška u razvoju značajne su prednosti za oba partnera. Žena motivira svog odabranika da osvoji nove visine.

A prisutnost mladog ljubavnika pored takve dame stimulira je da se održi u dobroj formi i duže ostane mlada.

3. Pronalaženje mudrog mentora – iskustvo odrasle žene u mnogim područjima čini je nezamjenjivim pomoćnikom za svog partnera. Ona može dugo postati vjeran i odan saveznik, s kojim možete iskreno razgovarati o bilo kojoj temi.

Nedostaci takvog odnosa

1. Osuda društva – roditelji, prijatelji i društvo u cjelini ne odobravaju takvu zajednicu. Češće ovo odbijanje dolazi od bliskih ljudi mladića. Što jako šteti ženinom samopoštovanju.

2. Pretjerana briga starijeg suputnika i želja da uvijek pazi na svog odabranika neke dame pretvara u dosadne majke. Što s vremenom počinje iritirati vašeg partnera.

3. Borba za vodstvo – svaki muškarac u vezi nastoji postati glavni. Ali druga polovica može ga potisnuti u toj želji, jer će najvjerojatnije matrijarhat već vladati u ovom paru.

4. Planovi za zajedničku budućnost – vrlo često starije dame teže stabilnosti i osnivanju obitelji, dok njihovi mlađi partneri još uvijek žude za avanturom i nisu spremni za ozbiljnu vezu. Različiti pogledi na budućnost mogu uzrokovati razdvajanje.

Ovi se odnosi ne mogu nazvati nejednakima, jer svatko u ovom paru dobiva nešto vrijedno za sebe. Takva zajednica pogodna je i za muškarce i za žene, ali da bi je održali, oba partnera morat će zatvoriti oči na neke nedostatke i uživati ​​u prednostima.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki